Base normale:
Pasta nera
Coloranti:
ortiche, spinaci, menta rucola a seconda del sapore che
si desidera dare alla pasta.
Scottate poi frullate insieme all'uovo, oppure tritate fini.
Per insaporire maggiormente con queste verdure, una volta lessate o meglio cotti a vapore, si possono passare in padella, con burro e parmigiano.
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Traslate Bing
Normal basis:
It mixes very well, let stand in refrigerator for 30 '
then you roll with a rolling pin, or with the pasta machine.
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
4 eggs
a pinch of salt
Pasta Reversible
You make 2 doughs:
a normal one with eggs, flour and a pinch of salt
one with eggs, a tablespoon of tomato paste
loose
in a bit of hot water and flour.
They pull the sheets uniforms,
then joined together and you end up pulling, and cut into noodle.
Pasta pink
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 tablespoon tomato paste, dissolved in warm water with a little
pinch of salt
Cocoa paste
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 tablespoon unsweetened cocoa powder, dissolved in warm water
pinch of salt
Yellow pasta
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 sachet of saffron, dissolved in warm water
pinch of salt
Black pasta
pinch of salt
Green
Dyes:
nettles, spinach, arugula mint depending on the flavor that
you want to give the dough.
Blanch then whisk together the egg, or finely chopped.
For more flavor with these vegetables, once boiled or rather steamed, you can pass in a pan with butter and parmesan cheese.
Light green
g. 250 flour 00
3 egg whites
g. 40 mint liquor (although it remains the flavor, the alcohol wears off during preparation and cooking).
Egg Pasta
g. 100 flour (type 00 for fresh pasta, you can, however, also a part of Dispense according semolina)
1 egg.
Orange
Steamed or microwaved, blend and sieve, to lose water.
Yellow
make the dough mottled and very pleasing to the eye.
Cocoa
g. 150 flour 00
g. 50 of cocoa
2 eggs
Purple
200 flour 00
2 clear
g. 50 of blanched blueberries, smoothies and passed to chinoise
Purple lively
g. 200 flour 00
1 egg
g. 60 of beetroot puree.
Red
g. 200 flour 00
1 egg
g. 50 of concentrated
half a tablespoon of alchermes
The latter has the function to remove the bitter
White
g. 230 flour 00
4 egg whites
a variant of the pastry white, the color is green mottled 230 of flour,
3 clear and 20 grams of chopped arugula)
Black
200 flour 00
1 egg
2 packets of squid ink
1 sachet of saffron
Blue
g. 250 flour 00
3 egg whites
g. 40 of liqueur curacao
With walnuts
g. 200 flour 00
g. 50 walnut kernels, reduced to flour
2 eggs
Ideal for seasoning mushrooms
With wholemeal flour
g. 400 flour 00
g. 100 semolina flour
g. 100 wholemeal flour
6 eggs
Si impasta molto bene, si lascia riposare in frigorifero per 30' circa
poi si tira col matterello, o con la macchina della pasta.
- g. 350 di farina 00
- g. 50 di farina di semola
- 4 uova
- un pizzico di sale
- Pasta Double-face
Si fanno 2 impasti:
uno normale con uova, farina e un pizzico di sale
uno con uova, un cucchiaio di concentrato di pomodoro
sciolto
in un po di acqua calda e farina.
sciolto
in un po di acqua calda e farina.
Si tirano le sfoglie divise,
poi si uniscono assieme e si finiscono di tirare, e tagliare a tagliatella.
Pasta rosa
- g. 350 di farina 00
- g. 50 di farina di semola
- 3 uova
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro, sciolto con un po di acqua tiepida
- pizzico di sale
- g. 350 di farina 00
- g. 50 di farina di semola
- 3 uova
- 1 cucchiaio di cacao amaro, sciolto in acqua tiepida
- pizzico di sale
Pasta gialla
- g. 350 di farina 00
- g. 50 di farina di semola
- 3 uova
- 1 bustina di zafferano, sciolta in acqua tiepida
- pizzico di sale
- g. 350 di farina 00
- g. 50 di farina di semola
- 3 uova
- nero di seppia, sciolto con un po di acqua tiepida
- pizzico di sale
Verde
Coloranti:
ortiche, spinaci, menta rucola a seconda del sapore che
si desidera dare alla pasta.
- g. 200 di farina 00
- 1 uovo
- g. 60 di verdure
Scottate poi frullate insieme all'uovo, oppure tritate fini.
Per insaporire maggiormente con queste verdure, una volta lessate o meglio cotti a vapore, si possono passare in padella, con burro e parmigiano.
Verde chiaro
- g. 250 farina 00
- 3 albumi
- g. 40 di liquore alla menta (anche se resta il sapore, l'alcol svanisce durante la preparazione e la cottura).
Pasta all'Uovo
- g. 100 di farina (tipo 00 per la pasta fresca, è possibile però usarne anche una parte di semola)
- 1 uovo.
Arancio
Cotte a vapore o al microonde, frullate e passate al setaccio, per far perdere acqua.
- g. 200 farina 00
- 1 uovo
- g. 60 di carota
Per ravvivare il colore si può usare g. 5 di farina in meno e sostituirla con altrettanti grammi di curcuma.
Giallo
- g. 200 farina 00
- 2 uova
- 1 bustina di zafferano
Alcuni pistilli di zafferano aggiunti (in ogni caso pochi perché molto carichi di sapore) rendono la sfoglia chiazzata e molto piacevole alla vista.
Cacao
- g. 150 di farina 00
- g. 50 di cacao amaro
- 2 uova
Viola
- 200 di farina 00
- 2 chiare
- g. 50 di mirtilli scottati, frullati e passati allo chinoise
Viola vivace
- g. 200 di farina 00
- 1 uovo
- g. 60 di rapa rossa frullata.
Rosso
- g. 200 di farina 00
- 1 uovo
- g. 50 di concentrato
- mezzo cucchiaio di alchermes
Quest'ultimo ha la funzione di togliere l'aspro
Bianco
- g. 230 di farina 00
- 4 albumi
una variante della sfoglia bianca, dal colore verde chiazzato è 230 di farina, 3 chiare e 20 gr di rucola sminuzzata)
Nero
- 200 farina 00
- 1 uovo
- 2 bustine di nero di seppia
- 1 bustina di zafferano
Azzurro
- g. 250 di farina 00
- 3 albumi
- g. 40 di liquore curacao
- g. 200 di farina 00
- g. 50 di gherigli di noci, ridotti a farina
- 2 uova
Ideale per condimento di funghi
Con farina integrale
- g. 400 di farina 00
- g. 100 di farina di semola
- g. 100 di farina integrale
- 6 uova
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Traslate Bing
Normal basis:
It mixes very well, let stand in refrigerator for 30 '
then you roll with a rolling pin, or with the pasta machine.
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
4 eggs
a pinch of salt
Pasta Reversible
You make 2 doughs:
a normal one with eggs, flour and a pinch of salt
one with eggs, a tablespoon of tomato paste
loose
in a bit of hot water and flour.
They pull the sheets uniforms,
then joined together and you end up pulling, and cut into noodle.
Pasta pink
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 tablespoon tomato paste, dissolved in warm water with a little
pinch of salt
Cocoa paste
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 tablespoon unsweetened cocoa powder, dissolved in warm water
pinch of salt
Yellow pasta
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
1 sachet of saffron, dissolved in warm water
pinch of salt
Black pasta
g. 350 flour 00
g. 50 of semolina flour
3 eggs
squid ink, loose with a little warm waterg. 50 of semolina flour
3 eggs
pinch of salt
Green
Dyes:
nettles, spinach, arugula mint depending on the flavor that
you want to give the dough.
g. 200 flour 00
1 egg
g. 60 vegetable
1 egg
g. 60 vegetable
Blanch then whisk together the egg, or finely chopped.
For more flavor with these vegetables, once boiled or rather steamed, you can pass in a pan with butter and parmesan cheese.
Light green
g. 250 flour 00
3 egg whites
g. 40 mint liquor (although it remains the flavor, the alcohol wears off during preparation and cooking).
Egg Pasta
g. 100 flour (type 00 for fresh pasta, you can, however, also a part of Dispense according semolina)
1 egg.
Orange
Steamed or microwaved, blend and sieve, to lose water.
g. 200 flour 00
1 egg
g. 60 carrot
To brighten the color, you can use g. 5 of flour in less and replace it with as many grams of turmeric.1 egg
g. 60 carrot
Yellow
g. 200 flour 00
2 eggs
1 sachet of saffron
Some saffron added (in any case because very few loads of flavor) 2 eggs
1 sachet of saffron
make the dough mottled and very pleasing to the eye.
Cocoa
g. 150 flour 00
g. 50 of cocoa
2 eggs
Purple
200 flour 00
2 clear
g. 50 of blanched blueberries, smoothies and passed to chinoise
Purple lively
g. 200 flour 00
1 egg
g. 60 of beetroot puree.
Red
g. 200 flour 00
1 egg
g. 50 of concentrated
half a tablespoon of alchermes
The latter has the function to remove the bitter
White
g. 230 flour 00
4 egg whites
a variant of the pastry white, the color is green mottled 230 of flour,
3 clear and 20 grams of chopped arugula)
Black
200 flour 00
1 egg
2 packets of squid ink
1 sachet of saffron
Blue
g. 250 flour 00
3 egg whites
g. 40 of liqueur curacao
With walnuts
g. 200 flour 00
g. 50 walnut kernels, reduced to flour
2 eggs
Ideal for seasoning mushrooms
With wholemeal flour
g. 400 flour 00
g. 100 semolina flour
g. 100 wholemeal flour
6 eggs